VastgoedCert

VastgoedCert

De Stichting VastgoedCert heeft als doel de kwaliteit en vakbekwaamheid van makelaars o.z. te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Gecertificeerde makelaars in onroerende zaken worden bij VastgoedCert op basis van hun vakbekwaamheid geregistreerd.

Sinds het vervallen van de wettelijk beëdigingsplicht, om de kwaliteit van makelaars o.z. te kunnen blijven waarborgen, is in 2004 de Stichting VastgoedCert opgericht. Dit is een branchebreed platform dat zorgdraagt voor de certificatie en registratie van makelaars in onroerende zaken op basis van hun vakbekwaamheid.
Ik ben geregistreerd in het register van VastgoedCert.

Registratie in deskundige Kamers
Het register van VastgoedCert telt ruim 6.500 gecertificeerde deskundigen, verdeeld over vier Kamers:
  • Bedrijfsmatig Vastgoed
  • Landelijk Vastgoed
  • Marktanalyse/Modelmatige Waardebepaling (MA/MWB)
  • Wonen

Dekra Certification in Arnhem treedt op als certificerende instelling. De ruim 6.500 makelaars o.z. die in het Register geregistreerd staan voldoen aan hoge vakbekwaamheidseisen. Met de komst van VastgoedCert was de vanzelfsprekendheid van de beroepsuitoefening verleden tijd. Een VastgoedCert-registratie betekent voor een makelaar een belangrijke pré. Daar zijn wij trots op. Voor u als opdrachtgever is dit een aanduiding dat u op onze deskundigheid en vakbekwaamheid kunnen vertrouwen.

Waaraan herken ik een goede makelaar?
VastgoedCert gecertificeerde woningmakelaars en herkent u aan de titel RM (Register-makelaar) en gedurende enige tijd nog aan de titel RMT (Registermakelaar-taxateur). Gecertificeerde deskundigen op het gebied van Bedrijfsmatig Vastgoed en Landelijk Vastgoed voeren eveneens de titel RM. Ook kan de titel RT (Register-Taxateur) bij deze categorie nog voorkomen. Deskundigen op het gebied van Marktanalyse en Modelmatige Waardebepalingen zijn gerechtigd de titel RDMW (Register-deskundige Marktanalyse en Modelmatige Waardebepalingen) te voeren.

 
Informatie aanvragen
Online Identity